Aanbieder
Stichting
Limburg
450euro
Vaccinaties, Sterilisatie/Castratie, Reis naar Nederland

Ik stel jullie graag voor aan onze lieve Diana. Diana is afkomstig uit Turkije en werd daar levenloos aan de kant gevonden. Een dierenliefhebber vond haar en bracht haar naar de dierenarts waar ze ernstige bloedarmoede bleek te hebben. Haar kleine lichaam was bijna aan het opgeven maar gelukkig is ze op tijd gevonden en kon ze bij onze opvang intrekken toen ze beter was.

Diana verblijft nu 2 weken in Nederland in een huishouden waar ze zich heel fijn vermaakt met een andere hond en twee katten. Ze is heel zachtaardig, vriendelijk en speels. Ze likt graag de kopjes van de katten schoon en licht regelmatig lekker te stoeien met de koningspoedel. Wanneer ze buiten tijdens de wandeling nieuwe honden ontmoet vindt ze dit in de eerste instantie spannend, maar zodra ze ze kent en weet dat het goed is vind ze die ook leuk.

Dit meisje is een waar knuffeldier. Ze ligt graag naar je op de bank of op schoot en houdt er van om gekriebeld te worden. Ze is echt een mensenhond. Wanneer ze wordt uitgelaten komt ze keurig zitten wachten om haar tuigje om te laten doen. Buiten gebruikt ze graag haar neus en gaat ze graag achter nieuwe geurtjes aan. Ook met een balletje spelen of hersenwerkjes vindt ze leuk.

Diana is een tikkeltje waaks en reageert op mensen en honden die voorbij komen, maar wanneer je aangeeft dat het klaar is, stopt ze ook gelijk. Ze is dol op grote wandelingen waarna ze daarna weer lekker een paar uurtjes kan slapen. Soms wil ze nog wel eens iets pakken om op te knagen, ze heeft dus eigen speeltjes/voorwerpen nodig waar ze op mag kauwen.

Soms is Diana een beetje onzeker in nieuwe situaties. Wanneer je haar op haar tempo laat wennen en het vertrouwen laat krijgen, is het goed. Als ze eenmaal iets kent is het daarna geen probleem meer.

Diana is een onwijs gezellig vriendelijk en zachtaardig hondje dat graag aansluiting zoekt bij haar baasje en wil samen dingen ondernemen. Een echte allemansvriendinnetje dat hopelijk binnenkort iemand heel gelukkig zal gaan maken.

Algemene informatie
Type dier
Hond / Klein 25 t/m 45 cm
Geslacht
Vrouwelijk
Ras
teckel mix
Leeftijd (jaren)
1 jaar
Geboorte datum
3 maart 2022
Vacht
Kortharig
Hoogte bij volwassenheid
Klein 25 t/m 45 cm
leeftijdscategorie
1 jaar tot 7 jaar
Kleur
blond
Karakter
Lief aanhankelijk vrolijk, tikkeltje onzeker
Voeding en gezondheid
Gebreken
Geen gebreken
Omschrijving gebrek
-
Zindelijk
Wel zindelijk
Energie level
Matig
Vaccinatie
Ja
Paspoort
Ja
Gechipt
Ja
Medicatie
Nee
Toelichting medicatie
-
Speciale voeding
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Mensgericht
Ja
Jachtinstinct
Nee
Omgeving en levensstijl
Riem
Loopt aan de riem
Geschikt voor kinderen
Ja alle kinderen
Toelichting kinderen
-
Geschikt met katten
Ja
Geschikt met honden
Ja kan bij honden
Gedraging tijdens autorit
Ja
Land van herkomst
Turkije
Huidige locatie
Nederland
Geschikt voor
Huis zonder tuin, Appartement - Flat, Rustige omgeving, Gezin met kinderen, Mensen zonder kinderen, Huis met tuin
Tuin noodzakelijk
Nee
Spelen
Ja
Waaks
Ja
Alleen blijven
Ja paar uurtjes
Traplopen
Ja