Aanbieder
Stichting
Zuid-Holland
450
Vaccinaties, Sterilisatie/Castratie, Reis naar Nederland

Fletcher is een jonge knappe man van ongeveer 1,5 jaar oud en aan de kleine kant van een middelmaatje.

Fletcher werd samen met zijn moeder en zusje in een park in Turkije gevonden. De familie had nog een andere pup geadopteerd die zonder moeder rond zwierf in hetzelfde park. Met zn allen zijn ze in onze opvang getrokken. Hij heeft weinig mee hoeven maken van het harde leven op straat maar kende hierdoor ook weinig van het leven buiten de opvang.

Fletcher is sinds begin december in Nederland en heeft zich ontpopt tot een ware knuffelbeer. Hij is gek op knuffelen, stoeien en hecht zich erg aan zijn baas. Het is daarom een feestje om hem in huis te hebben. Daarnaast valt iedereen voor zijn prachtige ogen.

Fletcher heeft een rustig karakter en zijn dag bestaat veelal uit luieren knuffelen en spelen. Af en toe heeft hij zijn dolle 10 minuten. Hij zou ook samen met een poezenvriend in huis kunnen wonen

Hij heeft een rustig thuis nodig waar niet veel prikkels zijn. Fletcher heeft tijd nodig om te wennen aan nieuwe mensen. Hij lijkt voornamelijk aan mannen wat langer op afstand te willen houden. Hier dient zijn nieuwe baas rekening mee te houden en dit juist te managen. Wanneer Fletcher bezoek spannend vindt kan hij gaan blaffen en zn tanden laten zien om zijn grens aan te geven. Voornamelijk in het begin zal bezoek hierover juist geïnstrueerd moeten worden. Ook nieuwe situaties kunnen voor hem spannend zijn. Uiteindelijk wint de nieuwsgierigheid het wel van hem.

Daarnaast vindt hij het gezellig om mee op pad te gaan en gaat zelfs af en toe mee shoppen. Ook kan hij een paar uur alleen thuis zijn.

We zijn opzoek naar een rustige, ervaren thuisbasis voor hem die geduld met hem heeft en over de nodig ervaring betreft angst bezit om Fletcher goed te kunnen begeleiden in situaties die voor hem lastig kunnen zijn.

Algemene informatie
Type dier
Hond / Midden 45 t/m 65 cm
Geslacht
Mannelijk
Ras
Teckel mix
Leeftijd (jaren)
1,5 jaar
Geboorte datum
19 juni 2021
Vacht
Halflang haar
Hoogte bij volwassenheid
Midden 45 t/m 65 cm
leeftijdscategorie
1 jaar tot 7 jaar
Kleur
Meerkleurig
Karakter
Lieve knuffelhond maar onzeker en zn grens aan kan geven bij overprikkeling.
Voeding en gezondheid
Gebreken
Overig / Fletcher heeft een scheef voorpootje waar hij mee is geboren. Heeft hij geen pijn aan en kan er alles om. Zijn moeder had het ook.

Fletcher kan erg onzeker zijn en heeft een prikkelarme omgeving nodig waar men hem goed kan begeleiden in het omgaan met nieuwe situaties en ontvangen van bezoek.
Omschrijving gebrek
Fletcher heeft een scheef voorpootje waar hij mee is geboren. Heeft hij geen pijn aan en kan er alles om. Zijn moeder had het ook.

Fletcher kan erg onzeker zijn en heeft een prikkelarme omgeving nodig waar men hem goed kan begeleiden in het omgaan met nieuwe situaties en ontvangen van bezoek.
Zindelijk
Wel zindelijk
Energie level
Matig
Vaccinatie
Ja
Paspoort
Ja
Gechipt
Ja
Medicatie
Nee
Toelichting medicatie
-
Speciale voeding
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Mensgericht
Ja
Jachtinstinct
Nee
Omgeving en levensstijl
Riem
Loopt aan de riem
Geschikt voor kinderen
Nee / Kinderen zijn te onvoorspelbaar voor Fletcher
Toelichting kinderen
Kinderen zijn te onvoorspelbaar voor Fletcher
Geschikt met katten
Ja
Geschikt met honden
Ja kan bij honden
Gedraging tijdens autorit
Ja
Land van herkomst
Turkije
Huidige locatie
Nederland
Geschikt voor
Huis zonder tuin, Rustige omgeving, Mensen zonder kinderen, Weiland, Huis met tuin
Tuin noodzakelijk
Nee
Spelen
Ja
Waaks
Ja
Alleen blijven
Ja paar uurtjes
Traplopen
Ja