Type:
Ik zoek opvang / oppas
Omgeving
In heel Nederland
Periode
Langere periode (dier uit het buitenland / bijrijder paard)
Kosten
Geheel gratis, De eigenaar betaald alles
Woning
Huis met geheel afgesloten tuin
Opleidingsniveau
Niet van toepassing
Type service
Aandacht geven, Korte wandelingen, Lange wandelingen, Op locatie van het dier verzorging geven, Opvoeden hond (zindelijk maken, bench training, socialiseren), Vachtverzorging, Voer en water geven
Andere dieren
Geen voorkeur
Screening
Met Screening, Videobellen, Vragenlijst
Geen bezwaar
Andere dieren
Bijzonderheden
Andere dieren
Over mij
Het opnemen van een opvanghond gebeurt op vrijwillige basis. Indien er dierenartskosten worden gemaakt, dan zal dit altijd in overleg gaan met ons. Deze kosten nemen we uiteraard voor onze rekening.
Voordat we overgaan tot het officieel aannemen van een pleeggezin, zullen we eerst een gesprekje hebben en kijken hoe de leef- en woonomstandigheden zijn. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit of de opvanghond wel zou kunnen aarden in de woonomgeving van het opvanggezin. Het is ook van belang om te weten of er andere dieren op het opvangadres wonen. Tot slot kijken we ook naar de ervarenheid van het opvanggezin ivm de verzorging, het kennen van gedrag en de omgang met honden.
Het opvangen van een opvanghond kan veel flexibiliteit van een pleeggezin vragen, maar het geeft daarnaast ook enorm veel voldoening om het dier uiteindelijk zijn of haar nieuwe leven tegemoet te zien gaan. U geeft deze hond de ultieme kans op een beter leven!
De opvanghonden
De dieren die wij naar Nederland halen zullen soms als huishond geleefd hebben. Maar dit betekent lang niet altijd dat zij een huiselijk leven gekend hebben zoals een gezelschapshond in Nederland. Hier enkele voorbeelden van hun mogelijke achtergrond:
- Soms komt een huishond in Roemenië niet verder dan de schuur, of ligt hij aan een ketting van het hondenhok. Het kan voor zo’n dier even wennen zijn, wanneer het merkt: "Huh? Mag ik hier naar binnen?" Een probleem zoals onzindelijkheid is in het begin af en toe te verwachten.
- Er zijn honden die enkel het leven in het dierenasiel gewend zijn. Deze dieren zullen de buitenwereld stapje voor stapje moeten leren kennen. De één zal zich sneller aanpassen dan de ander. Het kan soms veel tijd kosten en nogal wat geduld vergen van het pleeggezin.
- Tot slot zijn er honden die op straat hebben gewoond. Hij of zij heeft moeten overleven. Het straatleven is keihard en daar kunnen soms gedragsproblemen uit voorkomen.
Bij alle mogelijke problemen, kunt er erop rekenen dat wij altijd naast u staan en samen met u oplossingen zullen bedenken. U staat er nooit alleen voor!