Aanbieder
Stichting
Drente
450euro
Vaccinaties, Sterilisatie/Castratie, Reis naar Nederland

Graag stel ik je voor aan onze vrolijke jonge man, Pascal. Hij is een reu van ongeveer 1,5 jaar oud en afkomstig uit Turkije. Pascal heeft in het verleden een familie gehad die graag een leuke en schattige hond wilden, maar helaas niet nadachten over de verantwoordelijkheden die hier bij komen kijken en kwamen er achter dat een hond onderhouden meer van je vergt dan dat ze voor ogen hadden. Hij was daarom ook niet gevaccineerd en werd helaas ziek. Gelukkig vroegen ze ons als stichting om voor hem te zorgen en hebben ze hem niet op straat gezet. Pascal werd weer beter en sloot zich aan bij de roedel in onze opvang.

Pascal woont sinds begin februari in Nederland en doet het hier erg goed. Hij woont hier samen met 2 andere grote honden en 2 katten. Er komen geregeld mensen over de vloer en dit vindt hij maar al te gezellig. Wel kijkt hij eerste even de kat uit de boom en met name aan mannen moet hij wat langer wennen. Daarna ligt hij graag lekker bij je op schoot en is hij graag bij je in de buurt.

Pascal is een klein speelse en vrolijk ventje dat graag speelt met andere honden. Hij vindt het heerlijk om buiten te racen met zn honden vrienden. Tijdens het uitlaten vindt hij het langskomende verkeer soms nog een beetje spannend, maar dit gaat steeds beter. Met een stabiele hond naast hem zou Pascal erg gelukkig zijn en maakt zijn kwispelende staart overuren. Pascal heeft geen voernijd.

Soms kan hij schrikkerig reageren en zijn nieuwe situaties voor hem spannend, kan hij alleen geplaatst worden bij een gezin met wat oudere kinderen die je kan uitleggen hoe je een hond moet benaderen.
Hij houdt alles goed in de gaten en kan dan gaan blaffen. Wanneer de baas hem verteld dat hij niet waaks hoeft te zijn, stopt hij ook direct.

Kortom; met een klein beetje liefde en geduld, een ontzettend lief vrolijk en makkelijk hondje, een maatje voor het leven!

Algemene informatie
Type dier
Hond / Klein 25 t/m 45 cm
Geslacht
Mannelijk
Ras
Pincer
Leeftijd (jaren)
1,5 jaar
Geboorte datum
10 juli 2021
Vacht
Kortharig
Hoogte bij volwassenheid
Klein 25 t/m 45 cm
leeftijdscategorie
1 jaar tot 7 jaar
Kleur
zwart
Karakter
Lief vrolijk aanhankelijk
Voeding en gezondheid
Gebreken
Geen gebreken
Omschrijving gebrek
-
Zindelijk
Wel zindelijk
Energie level
Matig
Vaccinatie
Ja
Paspoort
Ja
Gechipt
Ja
Medicatie
Nee
Toelichting medicatie
-
Speciale voeding
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Mensgericht
Ja
Jachtinstinct
Nee
Omgeving en levensstijl
Riem
Loopt aan de riem
Geschikt voor kinderen
Ja alleen ouder dan 6
Toelichting kinderen
-
Geschikt met katten
Ja
Geschikt met honden
Ja kan bij honden
Gedraging tijdens autorit
Ja
Land van herkomst
Turkije
Huidige locatie
Nederland
Geschikt voor
Huis zonder tuin, Appartement - Flat, Rustige omgeving, Gezin met kinderen, Mensen zonder kinderen, Huis met tuin
Tuin noodzakelijk
Nee
Spelen
Ja
Waaks
Ja
Alleen blijven
Ja paar uurtjes
Traplopen
Ja